Nicole Fiselier, Sopraan

info@nicolefiselier.com / 06-24817688

Duo Ruby

Duo Ruby (Nicole Fiselier, sopraan & Cathelijne Noorland, pianist) onderscheid zich door haar directe contact met het publiek. Concertprogramma's worden altijd toegelicht door hen, waardoor de toeschouwers niet alleen genieten van de muziek maar ook teksten begrijpen en meer diepgang ervaren bij het luisteren.

 

Achtergrond

Nicole Fiselier en Cathelijne Noorland ontmoetten elkaar voor het eerst in 2004 in Engeland tijdens het muziekfestival Dartington International Summerschool, waar zij samen musiceerden. Na enkele jaren kwamen zij elkaar opnieuw tegen en besloten enthousiast een duo te vormen. In januari 2010 waren zij voor het eerst te beluisteren tijdens een tournee voor Muziek in Huis met een afwisselend programma met liederen en opera-aria's van Schubert, Mozart, Poulenc, Strauss en anderen. Vervolgens waren zij te horen tijdens uiteenlopende concertseries en festivals, waaronder in de concertserie van het Muiderslot, het Grachtenconcert in Den Haag, tijdens de Rotterdamse Operadagen en het festival Opera aan de Schie. Klik voor meer informatie over Nicole Fiselier of Cathelijne Noorland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cathelijne Noorland (1983) studeerde piano aan het Conservatorium van  Enschede bij Benno Pierweijer en aan het Conservatorium van Amsterdam bij Willem Brons en Mila Baslawskaja met als specialisatie kamermuziek en begeleiden. Zij won hier vele prijzen mee waaronder tweemaal de PRC Bouwcentrumprijs van het Prinses Christina Concours die wordt uitgeloofd aan de beste begeleider en met Trio Burlesco tijdens het Vriendenkransconcours van het Concertgebouw de publieksprijs, de persprijs en de AVRO klassiek prijs. Cathelijne concerteert geregeld in binnen- en buitenland.

Voor meer informatie over Cathelijne:

 

Cathelijne's site
Programmavoorstel 'Reis door het leven van Mignon'
Programmavoorstel 'Frans lied'
Programmavoorstel 'Van baby tot moeder'
klein duo klein duo DSC_4879 (800x534)